Collectie: WATERLOO GIN

Het ambachtelijk proces is nog steeds als deze van de Middeleeuwse boeren. Voor het distilleren is een alcoholhoudende basis vereist. Dit betekent dus dat alcohol inderdaad niet wordt gemaakt, maar enkel versterkt dankzij het distilleren.


Het startpunt is het brouwen van een Waterloo bier, zonder hop. Deze laatste brengt namelijk niets bij aan de smaak van de sterke drank. In het verleden werd oud bier vaak hergebruikt om te distilleren. Het bier wordt nog steeds met graan uit de streek geproduceerd. In tegenstelling tot Waterloo Récolte brengt het bier dat bestemd is voor de distilleerderij, meer tijd door in de roerkuip. Het ondergaat ook het een korter kook- en gistingsproces. Whisky wordt op basis van 100% moutbier geproduceerd, wat niet het geval is van Gin.

Bier is dus het basis ingrediënt voor het distilaat en wordt in dit stadium 'wort' genoemd. Het wort kookt, en bij 78.3°C begint de alcohol te verdampen. De distilleerder controleert hierbij nauwkeurig de evolutie van de temperatuur. De alcoholdampen verlopen nu door een korf, waarin verschillende zorgvuldig gekozen kruiden en specerijen bepaalde aroma's zullen doorgeven aan het eindproduct.

3 producten
  • GIN OAK INFUSION WATERLOO
    Normale prijs
    €42,00
    Aanbiedingsprijs
    €42,00
    Normale prijs
    Eenheidsprijs
    per 
    Uitverkocht
  • GIN WATERLOO
    Normale prijs
    €35,00
    Aanbiedingsprijs
    €35,00
    Normale prijs
    Eenheidsprijs
    per 
    Uitverkocht
  • SLOE GIN WATERLOO
    Normale prijs
    €32,00
    Aanbiedingsprijs
    €32,00
    Normale prijs
    Eenheidsprijs
    per 
    Uitverkocht
Language
French
Open drop down