Wij bestaan sinds 1702, en jij?

Ben je oud genoeg om alcohol te drinken?

Ons vakmanschap drink je met verstand. © 2023 Copyright John Martin’s Brewery. Alle rechten voorbehouden. Door dit formulier terug te sturen, ga je ermee akkoord de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid na te leven.

0 Winkelmandje Sluiiten

Winkelmandje

€ 0,00
0
Je winkelmandje bevat geen artikelen meer
nl

Zoeken

Sluiiten
Zoek in onze catalogus, misschien vind je wat je zoekt!

Dominusbieren worden gebrouwen volgens traditionele Belgische brouwmethodes. Een blond bier en een dubbel bier, zoals destijds het geval was in abdijen en kloosters in ons land.

Dominus

Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding Inleiding

Kloosterbieren gebrouwen volgens eeuwenoude recepten

In lang vervlogen tijden werden monniken die afgezonderd leefden en zich aan het gebed wijdden door ziekte getroffen. Daarom gingen ze op zoek naar remedies. Wanhopig besloten ze hun kloosterdomein te verlaten en vatten ze een lange reis aan. 

Onderweg kwamen zij oog in oog te staan met een bedelaar, die hen wat te eten vroeg. De arme stakker had erg te lijden onder de extreme warmte en dus besloten de monniken om hem hun laatste restje proviand te geven. De man bleek echter uit de hemel gezonden om de wijsheid en goedheid van deze vrome mannen op de proef te stellen. 

’s Ochtends vroeg was de bedelaar verdwenen, maar hij had een bestoft spreukenboek voor hen achtergelaten. De monniken sloegen het oude werk open en vonden er het recept van het Dominusbier. Hoopvol keerden ze terug naar hun klooster, waar ze zich aan het brouwen zetten. Het kostte hen enkele maanden tijd om het recept van de godendrank verder te perfectioneren.

 Met veel moed en volharding slaagden ze erin om een buitengewoon bier te brouwen. In de overtuiging dat hun brouwsel door God gezegend was, gaven ze het aan hun zieke broeders. Deze kregen opnieuw hoop en raakten er verrassend snel weer bovenop. 

Het goede nieuws verspreidde zich ondertussen als een lopend vuurtje. De dorpelingen repten zich naar het klooster om dit wonderbaarlijke

In Cervisia Veritas

Découvrir le lambic

Connu dès le XIIIe siècle, le lambic était et est toujours brassé exclusivement dans la vallée de la Senne, plus précisément à Bruxelles et dans les environs.

Cette bière est la seule à avoir le privilège de porter une dénomination contrôlée (par arrêté royal du 20 mai 1965), et doit être brassée selon les normes fixées légalement.

FEATURE: Shy Bird on BP&O

Les brasseurs professionnels partageaient leur savoir avec les particuliers, dont l’installation de brassage se trouvait dans le séjour, avec les paysans, qui affectaient leur main d’œuvre au brassage lorsqu’il y avait moins de travail, et avec les religieux, qui prescrivaient même leur breuvage comme médicament. 

Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma Onze gamma
Dominus blonde

Dominus blonde

€ 4,20

Dominus Dubbel

Dominus Dubbel

€ 4,20

Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws